2011-05-20 11:23:26• hírek • Kocsis Zoltán

Egyeseknek hülyeség, mások szerint remek ötlet

Teljes mértékben megoszlik a lakosok véleménye a Polgármesteri Hivatal azon tervével kapcsolatban, hogy néhány héten belül betiltja a parkolást a 16-os lakónegyed utcáin. Egyesek a parkolóhelyeket hiányolják, mások a balesetektől félnek - sokuk pedig elégedetlen.

Szatmárnémeti történelmében szinte példa nélküli felújítási, modernizálási és rehabilitálási munkába kezdett másfél-két évvel ezelőtt a Polgármesteri Hivatal a város legnagyobb lakónegyedében, a köznyelv által egyszerűen csak 16-osnak nevezett térségben. A közművesítési hálózat felújítását garázsok lebontása, parkolók, játszóterek, zöldövezetek létrehozása követte.

Az ott élők véleményét leginkább a garázsok lebontása osztotta meg, sokukat az sem vigasztalta, hogy helyükre több száz autót befogadni képes parkolókat hoztak létre. Vélhetően hasonló felháborodást és értetlenséget vált majd ki a hivatal azon szándéka is, hogy megtiltja az utcákon való parkolást.

„Sajnos, amikor ezeket a betonrengetegeket építették, nem számoltak azzal, hogy idővel ennyire megugrik a személygépkocsik száma. Az akkor elkövetett tervezési hibáknak pedig mi isszuk meg a levét. De nincs mit tennünk, a közlekedés megkönnyítése miatt kénytelenek leszünk megtiltani a parkolást a negyed nagy részének utcáin", mondta Ilyés Gyula polgármester.

A Szatmar.ro pedig arra volt kíváncsi, vajon mi erről a lakosok véleménye. Természetesen a válaszadók véleménye alaposan megoszlott. „Jó ötlet! Mint ahogy jó ötletnek tartom azt is, hogy lebontották a garázsokat. Sokkal szebb, rendezettebb így a környék", mondta egy fiatal apuka.

„Nem értek egyet vele, mint ahogy a garázsok lebontásával sem. Általában nincs jó véleményem a politikáról sem, de ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani: száguldozások és balesetek lesznek, ha felszabadul az úttest", válaszolt kissé ingerülten egy idősebb úr.



Az egyik újonnan épített parkoló


Egy másik fiatalember szintén támogatta az ötletet, csak azok a hírek aggasztják, mely szerint horribilis összeget kell majd fizetni a parkolókért. Egy további fiatalember már a garázsok lebontását is hibának tartja, majd felteszi a kérdést. „Mi van akkor, ha az autók nem férnek be a parkolókba? Akkor hol állunk meg, ha a blokk előtt sem állhatunk majd meg". Hasonlóképpen vélekedik egy fiatal anyuka, aki szerint „ez a rengeteg autó nem fog elférni a parkolókban. De én már semmi furcsaságon nem lepődöm meg, ami Szatmáron történik", tette hozzá felindultan.

„Hát nem jól állnak ezek az autók itt? Szerintem ez az ötlet hülyeség. És ami hülyeség, az hülyeség", vélte egy középkorú úr, míg egy másik apukának nem volt különösebb hozzáfűzni valója. Arra a kérdésre pedig, hogy mennyire okozna neki kellemetlenséget, ha ezentúl nem közvetlenül a tömbháza előtt kellene parkolnia, nevetve tette hozzá: „Szerencsére pont egy újonnan épült parkoló mellett lakom."

Ő legalább tudta, hogy hová épültek az új parkolók, egy újabb csinos anyuka ugyanis a nem megfelelő tájékoztatásra hívta fel a figyelmet. „Teljesen jó ötletnek tartom és a garázsok lebontását is annak tartom. Mindet bontsák le, mert katasztrófa, ami ebben a negyedben van. Csakhogy, kérdem én, vajon megszámolták, hogy ez a rengeteg autó mind elfér-e az új parkolókba? Másrészt pedig én csak egy új parkolóról tudok, pedig itt lakom. Persze lehet hogy én nem vagyok jól informálódva. De ha megfelelően meg tudják oldani a parkolást, akkor és támogatom az ötletet", mondta, majd a felől tudakozódott, hogy „miért nem bontották le az összes garázst, ha már nekifogtak".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: